Lehmon yhtenäiskoululla valmistetaan koulun oppilaille ja henkilökunnalle jauhelihakeittoa kenttäkeittimellä torstaina 26.9.2024.

Tar­koi­tuk­se­na on val­mis­taa jau­he­li­ha­keit­toa noin 150 lit­raa. Eri­tyis­ruo­ka­va­li­ot val­mis­te­taan kir­kon­ky­län yh­te­näis­kou­lun val­mis­tus­keit­ti­öl­lä.

Ruo­ka val­mis­te­taan kou­lun piha-alu­eel­la tur­val­li­sen vä­li­mat­kan pääs­sä kou­lu­ra­ken­nuk­sis­ta. Kent­tä­kei­tin läm­pi­ää puil­la ja ruo­an val­mis­ta­mi­ses­sa tar­vi­taan puh­das­ta vet­tä. Kent­tä­kei­tin si­joi­te­taan nä­ky­väl­le pai­kal­le piha-alu­eel­la, jot­ta op­pi­laat ja opet­ta­jat voi­vat ha­lu­tes­saan seu­ra­ta ruo­an val­mis­ta­mis­ta. Ruo­ka kul­je­te­taan kent­tä­keit­ti­mel­tä läm­pö­laa­ti­kois­sa kou­lun ruo­ka­sa­liin tar­joi­lu­lin­jas­toi­hin. Ruo­kai­lu ta­pah­tuu si­sä­ti­lois­sa kou­lun ruo­ka­sa­lis­sa. Kent­tä­kei­tin­har­joi­tus to­teu­te­taan yh­teis­työs­sä Maan­puo­lus­tus­kou­lu­tu­syh­dis­tyk­sen (MPK) kans­sa.

Kou­lu­ruo­an val­mis­ta­mi­nen kent­tä­keit­ti­mel­lä on nor­maa­lia yh­teis­kun­nan va­rau­tu­mi­seen liit­ty­vää toi­min­taa. Ruo­ka­pal­ve­lui­den tu­lee toi­mia esi­mer­kik­si säh­kö­pu­la­ti­lan­tees­sa tai luon­non ää­ri-il­mi­öis­tä joh­tu­vis­sa laa­ja-alai­sis­sa ja pit­kä­kes­toi­sis­sa säh­kö­kat­kois­sa. MPK:n la­ki­sää­tei­nen teh­tä­vä on jär­jes­tää yh­teis­kun­nan ja yk­sit­täis­ten kan­sa­lais­ten va­rau­tu­mis- ja tur­val­li­suus­kou­lu­tus­ta (VAR­TU).