Lohi on hieno laji, mutta voiko se selvitä kaikesta, mille ihminen sen altistaa?
”Kalankasvatus pelastaa maailman”, lausui FAO, YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö vuodelta 2007 olevan artikkelin mukaan ja perustelee väitettään erinomaisena keinona tuottaa proteiineja ja huutavalla tarpeella lisätä globaalia ruuantuotantoa. Mutta nyt, kun lohiyrityksiä on syntynyt siihen tahtiin, että laskussa on vaikea pysyä mukana, on käynyt selville, että monet olisivat vaikka valmiita maksamaan siitä, että saisivat lohenkasvattamot pysymään omasta kotiseudustaan loitolla. Kyseessä katsotaan olevan huono diili, jos kunnalle jää pilaantunut ympäristö ja voitoista nautitaan muualla.
Tämä artikkeli on vain tilaajalle.
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan artikkelin kirjautumalla sisään.
Olen tilaaja
Voit aktivoida käyttöösi digilukutunnukset seuraavalla tavalla:
käyttäjätunnus on asiakasnumerosi (näkyy laskultasi), salasana muodostuu kolmesta ISOSTA kirjaimesta sukunimen alussa, postinumerosta ja kolmesta ISOSTA kirjaimesta etunimestä. Esimerkiksi Matti Meikäläinen
käyttäjätunnus: 123456 (=asiakasnumero) salasana: MEI80200MAT
Jos et tiedä asiakasnumeroasi, voit kysyä sen tarvittaessa asiakaspalvelustamme (asiakaspalvelu@viikkopk.fi / 050 386 9630)