SDP:n puoluehallitus on nimennyt uusia ehdokkaita kevään eurovaaleihin.

Tuo­rein li­säys on ra­vin­to­la­y­rit­tä­jä, Huo­no Äi­ti -yh­tei­sön pe­rus­ta­jan Sari He­lin, jol­la on ra­vin­to­la Hel­sin­gis­sä ja Pun­ka­har­jul­la. Hän on teh­nyt myös pit­kän uran toi­mit­ta­ja­na Ylen ajan­koh­tai­soh­jel­mis­sa ja ol­lut va­paa­eh­toi­se­na rau­han­tur­va­jou­kois­sa Bal­ka­nil­la, asu­nut pit­kään Yh­dys­val­lois­sa ja tun­tee Brys­se­lin ja EU:n lä­hei­ses­ti per­he­syis­tä. EU-vaa­lei­hin hän läh­tee Huo­no Äi­ti -yh­tei­sön pyyn­nös­tä.

EU-vaa­lei­hin He­lin läh­tee Huo­no Äi­ti -yh­tei­sön pyyn­nös­tä.

Vii­me vii­kol­la 19.4. SDP ni­me­si li­säk­si eh­dol­le kan­sa­ne­dus­ta­jat Kim­mo Kil­ju­sen (Van­taa), Pin­ja Per­ho­leh­don (Hy­vin­kää), Pi­rit­ta Ran­ta­sen (Jäm­sä) sekä SDP:n stra­te­gi­sen vies­tin­nän joh­ta­jan Di­mit­ri Qvin­tuk­sen (Hel­sin­ki) ja Tii­na Kyl­lö­sen, joka on ka­jaa­ni­lai­nen nuo­ri­so­työn­te­ki­jä, Ka­jaa­nin kau­pun­gin­val­tuus­ton va­ra­pu­heen­joh­ta­ja sekä Kai­nuun alu­e­val­tuu­tet­tu.

SDP:n ai­em­min ni­me­ä­mät eh­dok­kaat ovat Tan­ja Ai­rak­si­nen (Savo-Kar­ja­la), Piia Elo (Var­si­nais-Suo­mi), Ma­ria Gu­ze­ni­na (Uu­si­maa), Ee­ro Hei­nä­luo­ma (Hel­sin­ki), Mii­na-An­nii­na Heis­ka­nen (Ou­lu), Vii­vi Jär­ve­lä (Lap­pi), Emi­lia Kan­gas­kolk­ka (Savo-Kar­ja­la), Suna Ky­mä­läi­nen (Kaak­kois-Suo­mi), Em­mi Lin­to­nen (Häme), Vil­le Me­ri­nen (Pir­kan­maa) ja Päi­vi Nie­mi-Lai­ne (Hel­sin­ki).

SDP tu­lee jät­tä­mään ke­sä­kuun eu­ro­vaa­lei­hin täy­den 20 eh­dok­kaan lis­tan. Lo­put eh­dok­kaat jul­kis­te­taan lä­hi­ai­koi­na.