Siun soten aluehallitus hyväksyi 2.5. Nurmeksen ja Juuan alueellisen sote-palvelujen järjes­tä­mis­suun­ni­telman kahdella lisäyksellä: lääkärin vastaanottoa tarjotaan myös Valtimolla vähintään 1–2 kertaa viikossa ja suun terveydenhuollon palvelut toteutetaan Juuassa myös aikuisille 1–2 päivänä viikossa.

Ko­kouk­ses­sa teh­tiin kak­si hy­vin­voin­ti­a­lu­e­joh­ta­jan poh­ja­e­si­tyk­ses­tä poik­ke­a­vaa esi­tys­tä, jois­ta ää­nes­tet­tiin. Hy­väk­sy­tyk­si tul­lut esi­tys voit­ti lo­pul­ta poh­ja­e­si­tyk­sen ää­nin 6–5. Pää­tök­ses­tä jä­tet­tiin kuu­si eri­ä­vää mie­li­pi­det­tä.

Alu­e­hal­li­tuk­sen hy­väk­sy­män jär­jes­tä­mis­suun­ni­tel­man mu­kaan Nur­mek­seen jää laa­jan pal­ve­lun sote-ase­ma, jos­sa jär­jes­te­tään muun mu­as­sa hoi­ta­jan, lää­kä­rin, fy­si­o­te­ra­peu­tin, mie­len­ter­veys- ja päih­de­pal­ve­lu­jen, neu­vo­la­pal­ve­lu­jen ja suun ter­vey­den­huol­lon vas­taa­not­to­pal­ve­lu­ja kaik­ki­na ar­ki­päi­vi­nä. Sote-ase­man yh­tey­des­sä toi­mii myös pe­rus­ter­vey­den­huol­lon vuo­de­o­sas­to. Nur­mek­sen eri­tyis­piir­tee­nä ovat laa­jen­ne­tut kii­re­vas­taa­no­ton au­ki­o­lo­a­jat.

Pää­tök­ses­tä jä­tet­tiin kuu­si eri­ä­vää mie­li­pi­det­tä.

Juu­as­sa jär­jes­te­tään hoi­ta­jan ja fy­si­o­te­ra­peu­tin vas­taa­not­to­pal­ve­lut ar­ki­päi­vi­sin ja lää­kä­rin vas­taa­not­to­pal­ve­lut, mie­len­ter­veys- ja päih­de­pal­ve­lut sekä neu­vo­la­pal­ve­lut kol­me­na päi­vä­nä vii­kos­sa. Näyt­tee­no­ton au­ki­o­lo­a­jat pe­rus­tu­vat näyt­tee­not­to­mää­riin. Ai­kuis­ten suun ter­vey­den­huol­lon pal­ve­lu­ja on Juu­as­sa tar­jol­la 1–2 päi­vä­nä vii­kos­sa ja kou­lu­lais­ten sekä hoi­va­ko­tien asuk­kai­den pal­ve­lut hoi­de­taan kou­luil­la ja hoi­va­ko­deis­sa.

Val­ti­mol­la hoi­ta­jan vas­taa­not­to toi­mii kol­me­na päi­vä­nä vii­kos­sa ja lää­kä­rin vas­taa­not­to vä­hin­tään 1–2 päi­vä­nä vii­kos­sa. Vii­koit­tain pai­kan pääl­lä on myös fy­si­o­te­ra­pi­an, ge­ri­at­ri­an, mie­len­ter­veys- ja päih­de- sekä las­ten­neu­vo­lan pal­ve­lu­ja. Kou­lu­lais­ten ja hoi­va­ko­tien ham­mas­hoi­to to­teu­te­taan kou­luil­la ja hoi­va­ko­deis­sa. Näyt­tee­not­to jat­kuu Val­ti­mol­la näyt­tee­not­to­mää­riin pe­rus­tu­en. Pie­nen syn­ty­vyy­den ta­kia äi­tiys­neu­vo­lan lä­hin toi­mi­paik­ka on Nur­mek­ses­sa.

Pal­ve­lu­verk­ko­suun­ni­tel­man toi­meen­pa­no käyn­nis­tyi en­sim­mäi­se­nä Nur­mek­sen ja Juu­an alu­eel­la, ja alu­e­hal­li­tuk­sen pää­tet­tä­vä­nä oli nyt en­sim­mäi­nen alu­eel­li­sis­ta jär­jes­tä­mis­suun­ni­tel­mis­ta. Suun­ni­tel­man toi­meen­pa­no al­kaa vai­heit­tain. Tie­toa Siun so­ten pal­ve­lust­ra­te­gi­as­ta ja pal­ve­lu­verk­ko­suun­ni­tel­mas­ta sekä jär­jes­tä­mis­suun­ni­tel­mien laa­ti­mi­sen ai­ka­tau­luis­ta on koot­tu verk­ko­si­vuil­le www.siun­so­te.fi/pal­ve­lust­ra­te­gia.