Kiteen Jäähalli Oy lahjoittaa rakennukset ja irtaimen omaisuuden Kiteen kaupungille. Alustavan arvion mukaan jäähalliyhtiön toimintaa on mahdollista jatkaa nykyisellä kulurakenteella ja toiminnoilla.

Ki­teen kau­pun­gin­hal­li­tus päät­ti 29.4. ko­kouk­ses­saan ot­taa vas­taan Ki­teen Jää­hal­lin kiin­teis­töön ja ir­tai­meen omai­suu­teen liit­ty­vän lah­joi­tuk­sen. Ki­teen Jää­hal­li on ol­lut vii­mei­nen Poh­jois-Kar­ja­las­sa osa­keyh­ti­ö­muo­toi­se­na toi­mi­nut jää­hal­li, ja sen tu­lot ovat koos­tu­neet lä­hin­nä jää­ai­ka­myyn­nis­tä sekä Ki­teen kau­pun­gin jää­hal­liyh­ti­öl­tä os­ta­mis­ta ul­ko- ja lii­kun­ta-alu­ei­den yl­lä­pi­dos­ta. Lah­joi­tuk­sen siir­ty­mi­nen Ki­teen kau­pun­gil­le ete­nee, kun lah­joi­tuk­seen liit­ty­vät me­net­te­ly­ta­vat on so­vit­tu ja Ki­teen Jää­hal­li Oy on ne hy­väk­sy­nyt.

– Jää­hal­li pal­ve­lu­na on tär­keä las­ten ja nuor­ten lii­kut­ta­ja, sekä jää­kie­kos­sa et­tä tai­to­luis­te­lus­sa.

Alus­ta­van ar­vi­on mu­kaan jää­hal­liyh­ti­ön toi­min­taa on mah­dol­lis­ta jat­kaa Ki­teen kau­pun­gin yl­lä­pi­tä­mä­nä ny­kyi­sel­lä ku­lu­ra­ken­teel­la ja toi­min­noil­la. Säh­kö­liit­ty­män siir­ty­mi­nen Ki­teen kau­pun­gin hal­tuun alen­taa myös ku­lu­ja. Jää­hal­li­toi­min­taa voi­daan pi­tää tär­ke­ä­nä koko Kes­ki-Kar­ja­lan alu­eel­la. Ki­teen jää­hal­lia seu­raa­vak­si lä­him­mät jää­hal­lit si­jait­se­vat Jo­en­suus­sa ja Sa­von­lin­nas­sa.

– Jää­hal­li pal­ve­lu­na on tär­keä las­ten ja nuor­ten lii­kut­ta­ja, sekä jää­kie­kos­sa et­tä tai­to­luis­te­lus­sa. Jää­hal­li lii­kut­taa noin 150 las­ta ja nuor­ta vii­koit­tain ja mu­kaan jää­vuo­roil­le mah­tuu myös ai­kuis­jouk­ku­ei­ta, nais­ten jää­kiek­ko­jouk­kue Susi la­dyt mu­kaan lu­et­tu­na, Ki­teen kau­pun­gin si­vis­tys­joh­ta­ja Ma­ti­as Va­lo­a­ho to­te­aa.