Lieksa on mukana Ylen järjestämässä Miljoona roskapussia -kampanjassa ja kaupunki sekä Lieksan kaupun­ki­kes­ku­syh­distys ry järjestävät kaikille avoimen Miljoona roskapussia keräyspäivän tiistaina 7.5. klo 12–18.

Tal­koo­päi­vä­nä to­ril­ta voi lai­na­ta ke­räys­pih­te­jä ja saa­ta­vil­la on myös ros­ka­pus­se­ja ja hans­ko­ja ke­räys­tä var­ten. Ta­pah­tu­ma-ai­ka­na kam­pan­jaan osal­lis­tu­nei­den ros­kien ke­rää­jien kes­ken jär­jes­te­tään päi­vän päät­teek­si ar­pa­jai­set, jos­sa voi voit­taa Liek­sa-ai­hei­sia ta­va­ra­pal­kin­to­ja. Liek­san kau­pun­ki­kes­ku­syh­dis­tys myy to­ril­la ke­räys­päi­vä­nä mak­ka­raa.

Ym­pä­ris­tös­tä ke­rä­tyt ros­kat lai­te­taan se­ka­jät­teen jouk­koon, ja kau­pun­gin ke­räys­pis­tei­nä toi­mi­vat to­rien sekä sa­ta­man ros­ka-as­ti­at. Ke­rä­tyt ros­ka­pus­sit mer­ki­tään Ylen las­ku­riin sen paik­ka­kun­nan koh­dal­le, mis­tä ros­kat on ke­rät­ty. Las­ku­ri löy­tyy osoit­tees­ta: Mil­joo­na ros­ka­pus­sia – yle.fi

Mil­joo­na ros­ka­pus­sia -kam­pan­ja kes­tää 5.6. saak­ka. Kam­pan­jaan voi osal­lis­tua it­sel­leen so­pi­val­la ajal­la. Ros­ka­pus­se­ja sekä ke­räys­pih­te­jä voi ha­kea lai­nak­si kau­pun­gin­ta­lon asi­a­kas­pal­ve­lu­pis­tees­tä (Pie­li­sen­tie 3) ar­ki­sin klo 9–15. Pis­teel­tä löy­tyy myös kau­pun­gin kart­ta sekä vih­ko, mis­tä näet jo ke­rä­tyt alu­eet ja mi­hin voi mer­ki­tä alu­een, jos­ta ros­kia olet ke­rän­nyt.

Ke­räys­pih­tien pa­lau­tuk­sen yh­tey­des­sä voi vih­koon mer­ki­tä ke­rän­neen ryh­män ni­men ja ke­rät­ty­jen pus­sien mää­rän, jon­ka kau­pun­ki mer­kit­see las­ku­riin. Jos ke­rää­jä il­moit­taa mää­rän las­ku­riin it­se, sitä ei mer­ki­tä vih­koon.