SAK:n, Akavan ja STTK:n yhteinen Kesäduunari-info on jälleen avattu. Kesätyöntekijät saavat palvelusta maksutonta neuvontaa työsuhteeseen liittyvissä kysymyksissä puhelimitse, WhatsAppissa ja yhteyde­not­to­lo­makkeen kautta.

Jo­kai­nen ke­sä­työn­te­ki­jä voi ot­taa yh­teyt­tä neu­von­ta­pal­ve­luun, ei­kä pal­ve­lun käyt­tö edel­ly­tä am­mat­ti­lii­ton jä­se­nyyt­tä.

– Ke­sä­duu­na­ri-in­fos­ta voi ky­syä neu­voa jo en­nen työ­so­pi­muk­sen al­le­kir­joit­ta­mis­ta, jos jo­kin so­pi­muk­sen koh­ta tun­tuu epä­sel­väl­tä tai jos ha­lu­aa var­mis­tua, et­tä kaik­ki kir­jauk­set ovat oi­kein. Apua saa myös palk­kaan, työ­vuo­roi­hin ja ko­eai­kaan liit­ty­viin ky­sy­myk­siin, sa­noo ke­sä­duu­na­ri­neu­vo­ja Vee Ti­ri­nen.

Ti­ri­nen on opis­kel­lut oi­keus­tie­tei­tä Itä-Suo­men yli­o­pis­tos­sa. Hän on pe­reh­ty­nyt työ­oi­keu­teen no­taa­ri­työs­sään, jos­sa hän sel­vit­ti alus­ta­ta­lou­den työ­ai­ka­käy­tän­tö­jä.

Vii­me vuon­na ke­sä­työn­te­ki­jöi­den ky­sy­myk­set liit­tyi­vät eri­tyi­ses­ti palk­kaan, työ­ai­koi­hin, työ­so­pi­muk­seen ja työ­tur­val­li­suu­teen. Pal­kas­sa mie­ti­tyt­ti eni­ten pal­kan ja li­sien mää­rä, kun taas työ­a­jas­sa poh­di­tut­ti, kuu­luu­ko työ­nan­ta­jan mak­saa palk­kaa pe­ru­tun työ­vuo­ron ajal­ta.

Ke­sä­duu­na­ri-in­fo pal­ve­lee 2.5.–31.8.2024. Ke­sä­duu­na­ri­neu­vo­jan ta­voit­taa ar­ki­sin kel­lo 9–15 pu­he­li­mit­se nu­me­ros­ta 0800 179 279 tai What­sApp-so­vel­luk­sel­la nu­me­ros­ta 040 747 1571. Ke­sä­työn­te­ki­jä voi ot­taa yh­teyt­tä myös säh­köi­sel­lä yh­tey­de­not­to­lo­mak­keel­la, joka löy­tyy osoit­tees­ta www.ke­sa­duu­na­ri.fi.

Neu­von­taa saa suo­mek­si, ruot­sik­si ja eng­lan­nik­si. Pal­ve­luun voi ha­lu­tes­saan ot­taa yh­teyt­tä myös ni­met­tö­mäs­ti.